Бела книга за "Cоцијалното влијание на глобалната економска криза во Западен Балкан" - Stubbs, Paul (Ревија за социјална политика/Journal of Social Policy, 2009)
Mihail Arandarenko (Belgrade), Elira Jorgoni (Tirana) and Paul Stabs (Zagreb), assisted by Mimoza Agoli (Tirana), prepared a White Paper on "The Social Impact of the Global Economic Crisis in the Western Balkans", May 2009.