Пристап до здравствена заштита и здравствени услуги на корисниците на дроги и сексуалните работници - Јанкулоски, Христијан (Ревија за социјална политика/Journal of Social Policy, 2020)
Согласно Вашата практика, во коидомени од здравствената заштитасе најчести поплаките на Вашитекорисници на услуги?Во делот на здравствената заштитапознато е дека некои од клиентите непоседуваат документи, почнувајќи одлични, до документи за здравственоосигурување. Причина за тоа, пред сè,е што некои од клиентите ги изгубиледокументите. Порано тие го губеаправото на заштита, како резултат наненавремено пријавување во Агенцијата за вработување.