Легислативната и институционалната поддршка на домувањето низ системот на социјална заштита - Спасовска, Софија (Ревија за социјална политика/Journal of Social Policy, 2010)
Интервју за стратегии и програми ги има донесено МТСП, кои го третираат проблемот на домувањето/социјалното домување?