СИСТЕМОТ НА БРУТО ПЛАТА НИЗ ПРЕДЛОГОТ НА ЗАКОНОТ ЗА ПРИДОНЕСИ ЗА ЗАДОЛЖИТЕЛНО СОЦИЈАЛНО ОСИГУРУВАЊЕ - Мановски, Милан (Ревија за социјална политика/Journal of Social Policy, 2008)
Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) во месец октомври2008 година, имаше голем број активности поврзани со најновите законски измени и дополнувања водоменот на работните односи и социјалното осигурување. Во тој контекст, овој осврт прави деталенприказ на ставовите на ССМ во односна можните ефекти на Законот запридонеси за задожително социјалноосигурување врз работниците, како и,генерално, неговото можно влијаниеврз состојбите со вработеноста ипазарот на трудот во Македонија.