Приказ на книгата: “Социјален развој” од проф. д-р Јован Пејковски - Доневска, Мариа (Ревија за социјална политика/Journal of Social Policy, 2009)
Во издание на Филозофскиотфакултет при Универзитетот “Св.Кирил и Методиј” од Скопје, излезеод печат книгата на проф. д-р ЈованПејковски: “Социјален развој”.