Јавна расправа во Собранието на РМ Европски политики за заштита од дискриминација во Република Македонија - Постоловска, Наташа (Ревија за социјална политика/Journal of Social Policy, 2009)
Националниот Совет за евроинтеграции и Сојузот “Македонија бездискриминација”, на 14. 04. 2009 година, во Собранието на Република Македонија организираа јавна расправа запредлог-работниот текст на Законотза заштита од дискриминација. Воведно појаснување и насоки за оваа расправа даде претседателот на Советот,Радмила Шеќеринска. Амбасадоротна Кралството Холандија ја поздравииницијативата и предложената работна верзија на Законот против дискриминација, изготвена од Министерството за труд и социјална политика, какои заложбите на државата за поскородонесување на Законот. Појаснувањаза потребата од ваков закон, како и засуштината на изготвениот Предлог- закон, говореше актуелниот министерза труд и социјална политика, ЏељаљБајрами, а за гледиштата што ги застапува неформалниот Сојуз, МБД, во однос на напорите за искоренување надискриминацијата, како и за насокитепо кои треба да се движи финалниоттекст на овој Закон и за потребата од