„Професионалноста и квалитетот на услугите на социјалните работници во службите за ментално здравје“ - Шекутковска, Славица (Ревија за социјална политика/Journal of Social Policy, 2020)
Здружението на социјални работници на град Скопје е непрофитна,невладина организација која своите активности ги насочува кон развивање на професионалните капацитети на социјалните работници идисеминирање на знаења што ќе имовозможат да бидат во тек со најновитедостигнувања и методи на работа восоцијалната заштита. Активностите наЗдружението се од особено значењезаради порастот на социјалните и економските проблеми предизвикани сопроцесите на транзиција кон пазарно и плуралистички ориентирано општество, кои доведоа до низа социјални проблеми кај граѓаните.