Центар за обука за социјален развој, поддржан од УНДП при Институтот за социјална работа и социјална политика - Стефановска - Трајаноска, Соња (Ревија за социјална политика/Journal of Social Policy, 2022)
Во периодот од 1998 до 2000 година, со професор Дивна Лакинска работевме на проектот за формирање на Центар за обука за социјален развој при Институтот за социјална работа и социјална политика, кој го реализираше Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) во Македонија. Проектот беше нејзина оригинална идеја и имаше за цел да создаде ресурсен центар каде студентите, професионалците и практичарите кои се занимаваат со социјална работа ќе можат континуирано да се надоградуваат за да можат компетентно да се справат со предизвиците на новите времиња.