Лиценцирање на стручните работници во системот на социјална заштита - Татјана Ристова Димова (Ревија за социјална политика/Journal of Social Policy, 2011)
П. Ве молам посочете ги новините кои се воведуваат во однос на лиценцирањето на лицата кои работат во социјално-заштитните институции? О. Лиценцирањето ќе се однесува на вработените стручни работници, стручни лица кои што работат во системот на социјална заштита.