(untitled) (Славистички студии, 2025)
Бројот дваесет и четири на списанието „Славистички студии“ е посветен на сеќавањето на животот и достигнувањата на проф. д-р Ружица Јанчулева (1951-2015), редовен професор на Катедрата за славистика. До своето пензионирање ги држеше предметите по руска книжевност: Руската книжевност од 18 век и појавата на романтизмот; Руската книжевност од 20 век.