(untitled) (Filološke pripombe, 2023)
Članak donosi analizu specifičnog koncepta ‘mjesta s tajnom’ koji je u svojim djelima razvila češka teoretičarka Daniela Hodrová te se on primjenjuje na romane suvremenih čeških autora Josefa Páneka, Matĕja Hořave i Anne Cime. Cilj analize je uspostaviti vezu između romana u smislu pomaka u značenju i simbolizmu ‘mjesta s tajnom’ koji može predstavljati temelje novog oblika egzistencijalizma u suvremenoj češkoj književnosti.