MORFO-LEKSIKALNE ZNAČILNOSTI ANGLEŠKIH IN SLOVENSKIH MOŠKIH/ŽENSKIH SAMOSTALNIKOV ZA POKLICE (Филолошки студии, 2019)
predstavi kontrastivno analizo moških in ženskih samostalnikov za poklice na jezikovnem paru angleščina-slovenščina. Obravnavani izrazi so najprej predstavljeni z besedotvornega vidika, prek izpeljave oziroma zlaganja. Prispevek nato s pomočjo korpusov preverja pogostnost opazovanih oblik v obeh jezikih. Zbrane korpusne podatke razčleni tudi s pregledom njihovih kolokatorjev, s čimer opredeli semantične preference in pomenske asociacije obravnavanih feminativov in maskulinativov. Rezultati pokažejo, da so feminativi za poklice lahko nezaznamovani (sploh v slovenščini) ali pa se pojavljajo z izrazi, ki (v angleščini in v slovenščini) odsevajo družbeni odnos do spolnih vlog, videza in osebnostnih lastnosti.