РЕОТКРИВАЊЕ НА СЛОВОТО: МАКЕДОНСКИОТ ДЕЛ ОД КНИЖЕВНИОТ ВОЗНЕС (Филолошки студии, 2022)
(Кон Зборникот Писменото и книжевното наследство во Скопје и скопско, Скопје: Институт за македонска литература, стр. 194)