ДАЛИ ФЕМИНИСТИЧКАТА ЕПИСТЕМОЛОГИЈА Е СОЦИЈАЛНА ЕПИСТЕМОЛОГИЈА? (Годишен зборник на Филозофски факултет - Скопје, 2012)
Трудот ги претставува тензиите помеѓу политичките интенции на феминизмот и потребата од конституирање на една феминистичка епистемологија преку која би ce легитимирала заснованоста на феминистичкото знаење. Можното решение на ова прашање е во концептот на локалните епистемологии на Хелен Лонџино.
Keywords: ФЕМИНИЗАМ; ФЕМИНИСТИЧКА ЕПИСТЕМОЛОГИЈА; ЛОКАЛНИ ЕПИСТЕМОЛОГИИ; СИТУИРАНОСТ