(untitled) (Годишен зборник на Филозофски факултет - Скопје, 2013)
Технологиите на информациската доба особено им помагаат на мрежните форми на организации чии припадници/групи географски ce разместени или ce задолжени за спроведување различни, но комплементарни активности. Во овој труд ce укажува дека преминот од хиерархиски кон мрежни организациски форми ќе биде различен, односно неизедачен и постепен, додека резултатите на истражувањата ja потврдуваат еволуцијата на тероризмот кон „мрежио војување и создавање „нов“ тероризам, a соодветно на тоа и антитерористичките активности е потребно да ce приспособат на полето на организација, стратегија и технологија.