(untitled) (Годишен зборник на Филозофски факултет - Скопје, 2016)
Текстот расправа за некои клучни концепти и проблеми во современата филозофија на умот и когнитивната наука. Претставени ce концептите на натурализмот, интертеоретската редукција, функционализмот и супервениенцијcima. Напраеен е краток осврт на рецепцијата и иднината на филозофијата на умот во Македонија.